Sommar

23 mars, 2012

Bländande sol höll på att knocka oss när vi gick ut från flygplatsen ut mot parkeringen. Det är rena rama sommarvärmen här. Soligt, vindstilla och bara lite kvavt. Vilket välkomnande!

Smått omtumlade klämde Adam och jag (Marina) in oss en röd taxi och började färden mot stan. På vägen slås vi av kontrasten mellan splitternya hus i skrikiga färger och fallfärdiga bostäder som kriget och nästan två decennium av förfall lämnat i det skicket.

Taxiföraren är självklart pratsam. Jag får veta att kvinnor helst bör gifta sig innan de fyller 25 år. Vi kör förbi en stor samling människor som står vid sidan av vägen. Han förklarar att det är pensionerade soldater som hungerstrejkar eftersom de inte fått pension på två år. Man behöver inte vara i Bosnien speciellt länge innan man blir påmind om den svåra situationen i landet. Det går inte att undgå, trots solskenet och alla glada ungdomar som promenerar i stan.

Under färdens gång blir det uppenbart att föraren kommer att blåsa oss. Han kör fel och påstår att jag sagt fel adress. Och slutsumman blir astronomisk enligt bosniska mått mätt. Jag borde ha anat oråd när han sa att han slutar för dagen efter att han har släppt av oss.

Men vi ser framåt 🙂

Snart ska vi träffas live alla tre för första gången och då blir allt lite mer verkligt. Äntligen kan arbetet börja!

One response so far